دادگاه تجدید نظر درخواست پناهندگی ایران را رد کرد


درخواست تجدیدنظر علیه رد درخواست پناهندگی یک ایرانی که می‌خواست به حضور خود در اعتراضات بریتانیا و پست‌های شبکه‌های اجتماعی تکیه کند، توسط دادگاه استیناف رد شد. قضیه این است S در مقابل وزیر امور خارجه در وزارت کشور [2024] EWCA Civ 1482.

پس زمینه

متقاضی یک شهروند ایرانی از قومیت کرد متولد 1 مرداد 1373 است. در 13 مارس 2020 وارد بریتانیا شد. و درخواست پناهندگی کرده است. زمانی که متقاضی در بریتانیا بود، در تظاهرات بیرون سفارت ایران شرکت کرد و در شبکه های اجتماعی پست های سیاسی گذاشت.

در 10 مارس 2022 متقاضی در یک مصاحبه جدی برای پناهندگی شرکت کرد و درخواست وی در 25 مارس 2022 رد شد. نامه رد این را می گوید

فعالیت‌های سیاسی متقاضی محدود به حضور وی در تظاهراتی در خارج از سفارت ایران در یک مناسبت بود، همانطور که در تصویری که ارائه کرده بود، نشان می‌داد که او به تنهایی در فاصله قابل توجهی از سفارت پشت پرچین ایستاده است. علاوه بر این، حساب فیس بوک او که توسط شخص ثالث در تاریخ نامعلومی ایجاد شده بود، حدود 2 ماه قبل از مصاحبه به حالت تعلیق درآمد زیرا تلفن او توسط اپراتورش غیرفعال شده بود. شاکی سه تصویر از حساب فیس بوک ارائه کرده است، از جمله یک عکس نمایه، یک عکس روی جلد و یک پست شخص ثالث. مشخص نیست که آیا حساب فیس بوک عمومی است یا خیر و شاکی گفت که قصد ندارد حساب دیگری ایجاد کند.

تجدید نظر

دادگاه ردیف اول در 21 اکتبر 2022 درخواست تجدید نظر را رد کرد. قاضی با رهنمودهایی برای طرفین به پرونده اشاره کرد HB (کردها) ایران سی جی [2018] UKUT 430 (IAC) که بیان می کند کردها حتی در «سطح پایینفعالیت سیاسی، در صورت فاش شدن، خطر واقعی پیگرد قانونی را به همراه داشت، اما متقاضی غیرقابل اعتماد تشخیص داده شد و بنابراین اجازه داده نشد که مورد توجه مقامات ایرانی قرار گیرد.

در رابطه با پست هایش در شبکه های اجتماعی، XX (پژاک – فعالیت های میدانی – فیسبوک) ایران سی جی [2022] UKUT 23 (IAC) مورد بررسی قرار گرفت، اما قاضی به این نتیجه رسید که به طور منطقی محتمل نیست که فعالیت های رسانه های اجتماعی متقاضی تحت نظارت هدفمند مقامات ایرانی قرار گرفته باشد. دلایل دیگری هم وجود داشت که ریسک پست‌های او در شبکه‌های اجتماعی را پذیرفتند، از جمله اینکه او با کسی مشهور عکس نمی‌گرفت و هیچ یک از حساب‌هایش به نام او نبود. قاضی متوجه شد که متقاضی می‌تواند حساب‌های فیسبوک خود را قبل از درخواست سند سفر اضطراری ببندد.

اجازه تجدید نظر توسط دادگاه عالی و در 13 سپتامبر 2023 صادر شد. دادگاه تصمیم دادگاه بدوی را لغو کرد و اشتباه بااهمیتی را در عدم ارزیابی خطر قاضی برای متقاضی ناشی از مصاحبه توسط مقامات ایرانی پس از بازگشت یافت.

دیوان عالی تصمیم را در 8 نوامبر 2023 بررسی کرد و درخواست تجدیدنظر را رد کرد. قاضی متوجه شد که در عکس‌های متقاضی در سفارت ایران چیزی وجود ندارد که «حکایت کند که او یک شرکت کننده فعال یا معترض علاقه‌مند و قابل شناسایی یا چیزی غیر از یک چهره در میان جمعیت است». با توجه به فعالیت‌هایش در رسانه‌های اجتماعی، قاضی دریافت که متقاضی “نظیر XX “نمودار اجتماعی” ندارد که توجه او را جلب کند و بتواند او را تحت نظارت هدفمند رسانه‌های اجتماعی قرار دهد.

قاضی اشاره کرد بی.ا، PS، HBو SSH و HR (خروج غیرقانونی: پناهجوی ناموفق) ایران سی جی [2016] UKUT 308 (IAC) هنگام در نظر گرفتن خطر برای متقاضی هنگام ورود به ایران به عنوان یک پناهجوی شکست خورده. قاضی به این نتیجه رسید که هیچ دلیلی برای مشکوک شدن مقامات ایرانی به متقاضی و دلیلی برای بازداشت او برای بازجویی بیشتر وجود ندارد.

شاکی به دو دلیل به دادگاه تجدیدنظر اعتراض کرد. اولین مورد این بود که قاضی با توجه نکردن به مسائل مادی اشتباه کرد، از جمله تعداد تظاهراتی که متقاضی شرکت کرده بود و اینکه حافظه پنهان فیس بوک می توانست در موتورهای جستجو باقی بماند. دلیل دوم این است که قاضی حقایق را در دستورالعمل های کشور برای بازگرداندن پناهجوی شکست خورده به کار نبرده است، از جمله اینکه متقاضی کرد بوده و در نتیجه خطر افزایش سوء ظن در بازگشت وجود دارد.

موضع وزیر کشور این بود که درخواست تجدیدنظر چیزی بیش از یک مخالفت با یافته ها و نتایجی که قاضی حق انجام آن را داشت، نبود.

هر دو دلیل تجدیدنظر رد شد، دادگاه تصمیم گرفت که یافته‌هایی است که قاضی پرونده حق دارد بر اساس شواهد انجام دهد و مطابق موارد مربوطه با دستورالعمل طرف تعیین شده است.

نتیجه گیری

این مورد یادآوری مفیدی است که اگر چه ایرانی‌ها سومین ملیت بزرگ افرادی هستند که به دنبال پناهندگی در بریتانیا هستند، با نرخ اعطای پناهندگی 76 درصد، بعید است که این پرونده‌های ایرانی در محل مشخص شوند.


آیا به قانون پناهندگی علاقه دارید؟ ممکن است کتاب کالین را دوست داشته باشید که به صورت تخیلی قانون پناهندگی نام دارد و توسط انتشارات دانشگاه بریستول منتشر شده است.

این یک راهنمای ضروری برای دانشجویان، وکلا و افراد عادی است که مفاهیم مهم حقوقی را به شیوه‌ای قابل دسترس منتقل می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید